Har du hørt om ”Mobilstregkoder”?

”Mobilstregkoder” er koder på samme måde som almindelige stregkoder, men deres matrix struktur kan rumme mere information. Koderne er også mobile i den forstand, at du kan bruge kameraet på din mobile enhed til at scanne og afkode dem.

Du kan konvertere en web-adresse (URL), et telefonnummer, en e-mail-adresse eller almindelig tekst i en mobil kode. Efter scanning med din kamera telefon, vil du få øjeblikkelig adgang til de kodede oplysninger direkte på skærmen på din mobilenhed.

”Mobilstregkoder” er stigende i popularitet. Du kan, i disse dage, finde dem stort set overalt: som tags på flyers og plakater på visitkort og cv'er i magasiner og blogs offline og online. De er en fantastisk måde at dele informationer med venner på, og kan kommunikere dit budskab til fremmede på en sjov måde.

Det trykte visitkort er ”still going strong”, men derfor kan vi jo godt tilføje lidt digital teknologi. Kameratelefoner har eksisteret i nogen tid nu, og deres optik og tekniske funktioner er under konstant forbedring. En anden innovation, 2D-koder, har eksisteret i et stykke tid også. I dag er disse to teknologier kombineret til fordel for mobile brugere.

Mange mobiltelefoner er i dag født med software til at scanne mobil koder. Hvis ikke kan du download software til din mobil på følgende måde:

Sådan gør du!
De fleste nye mobiltelefoner er i stand til at aflæse mobile stregkoder. Find ud af hvilke modeller er understøttet her: www.i-nigma.com/personal/devices.asp

Minimumskrav til din mobil:
- Kamera
- WAP opsat (i stand til at gå på det mobile internet)
- JAVA kompatibel

Hent stregkodelæseren
Gå ind i din mobilbrowser og gå ind på: i-nigma.mobi (du skal evt. scrolle lidt ned på skærmen)
- Klik på ”Press here to install reader on your device”
- Godkend og download programmet

Sådan aflæser du den mobile stregkode:
- Åbn i-nigma programmet i din mobil (ligger typisk i mappen “programmer” el. lign)
- Peg din mobil hen foran den mobil stregkode (her på skærmen), således at hele stregkoden er udfyldt i skærmen
- Du får nu en tekst, et link eller en kontaktinfo direkte ind på mobilens skærm.

Dine ”mobilscanninger” gemmes i i-nigma programmet under ”History”. Du kan desuden invitere andre til at hente programmet ved gå under ”Invite” og indtaste det mobilnummer, som skal modtage linket (i-nigma.mobi)

Ved at trykke en mobil kode på dit visitkort kan modtageren nemt og hurtigt få dine oplysninger direkte ind på mobilen og videre til sin computer.

Visitkort-online
Bonsai Grafisk kan nu tilbyde alle ”Mobilstregkoder” på Deres visitkort. Visitkort-Online genererer automatisk en mobil kode på visitkortet ud fra de oplysninger bestilleren taster ind. (Se evt. demo på www.visitkort-online.dk og ”demo” i brugernavn og password)

Det trykte visitkort er ”still going strong”, men derfor kan vi jo godt tilføje lidt digital teknologi.

Hvis du syntes det lyder spændende, så kontrakt os gerne.